вторник, 12 июня 2018 г.

Табір "Пролісок"



11
Звіт табору з денним перебуванням дітей «Пролісок» Згоранської ЗОШ І-ІІІст.
Пришкільний табір відпочинку «Пролісок» з денним перебуванням дітей працював при 29.05-14.06.2018 року. У таборі відпочинку відпочивало 30 учнів 1-4 класів, е у мовному таборі відпочивало 10 учнів 1-6 класів нашої школи.
Керівником табору призначена Хурсяк Олена Миколаївна , практичний психолог школи.
Завданнями для повноцінного літнього відпочинку в пришкільному таборі були:
  • створення у дітей гарного емоційного настрою;
  • виховання патріота України;
  • розвивати бажання отримати нові знання, уміння, навички;
  • навчання дітей діяти у колективі;
  • розвивати дитяче самоврядування;
  • привчати до самообслуговування, залучення до трудових справ;
Відпочинок у дітей організовувався з передбаченням різноманітних за вибором заходів та можливості задовольнити свої потреби кожного з вихованців табору.
     Вся виховна діяльність табору здійснювалася згідно режиму дня. Робота проводилася згідно плану виховної роботи. Все це висвітлювалося на спеціальному інформаційному стенді школи. Діти та їхні батьки мали змогу щоденно ознайомити з путівкою дня.
     Обов’язковим було дотримання санітарно-гігієнічних вимог: створення порядку і затишку в приміщенні актового залу, ігрових кімнатах, місцях відпочинку.
     Особлива увага приділяється організаційно-громадській діяльності: презентація загонів, виконання доручень, вибори активу, розподіл різних видів робіт, участь у проведенні заходів у підведенні підсумків різних конкурсів. У таборах організовували самоврядування: обрано командира, відповідального за чергування по табору, за збереження порядку, чистоти в ігрових кімнатах та спортивного майна.
     Кожен день приносив безліч нових вражень, відкриттів, деякі заходи стануть для нас традиційними: Міжнародний день захисту дітей. День здоров’я. Спорту . довкілля. Тощо
     Велике значення приділяється ознайомленню учнів з традиціями та звичаями українського народу. Це такі заходи: свято «Української казки», конкурс казкарів «Казка мудрістю багата».
     В таборі використовували різні форми ігрової діяльності: народні ігри, ігри-конкурси, вікторини, ігри на місцевості.
Велике зацікавлення викликали ігрові програми:
         - вікторина «Упіймай казку»;
         - пісенна ігрова галявина;
         - вікторина «Права та обов’язки дитини»;
         - веселі естафети;
         Діти із колосальним задоволенням брали участь у конкурсах:
- конкурс малюнків на асфальті;
- конкурс на кращий плакат;
Завершився пришкільний табір підведенням роботи загонів, нагороджувались діти, які брали активну участь у житті табору. Учні виконували пісні про літо, танцювали, розповідали гуморески, прали участь у конкурсах та рухливих іграх.


Комментариев нет:

Отправить комментарий